PART II

kite maseh lagi dalam fasa mengenal hati budi. kite bermula sebagai kawan dan sekarang kite dah melangkah setapak ke depan. kite bukan lagi kawan sahaje. kite adalah teman rapat yg akan bercerita dan kongsi ape sahaje. saye tahu perjalanan kite maseh panjang dan kite tak tahu ape yg tunggu kite di depan sane. walau ape pon kite perlu berdoa supaye ape yg kite hajatkan akan termakbul. bile Allah campakkan rase sayang itu dalam hati saye, ianya bercambah dan tumbuh dengan sempurna. malah cukup sempurna.

awak ade saye. saye ade awak.


meant for each other

ape yg boleh saye katekan..saye sangat sayang awak. dan kali ni saye tak main2 atau bergurau lagi. tapi tidak ade pasangan dalam dunia ni yg tak pernah berbalah, bermasam muke, bertelingkah. begitu juge kite. maaf. kadang2 saye bad mood dan awakla mangse saye meluahkan ketidakpuasan hati. saye cube kawal sedaye mungkin tapi tewas dengan perasaan sendiri.

this L.O.V.E

kalau awak bace post ni, mungkin tak sepanjang post sebelum ni. kenape?? sebab saye post ini pade jam 4.19 a.m. saye tak dapat lelapkan mate jadi saye ambil keputusan untuk tulis ini. you’re like a gift from God above. you shower me with your love and cares. you taught me to love and to be loved. you’re the air that i breath, all over and inside of me. eceh…jiwang le pulak. takpe2..dengan awak juge. skrip rasmi awak..”bukan orang laen..” hanye awak yg pandai gunekan intonasi tu. tapi kadang kala awak tegas dengan saye. contohnye, bab makan. awak sangat tak suke saye makan lewat. awak cakap..”nanti perot tu masuk angin macam mane?”.

p/s : you are my sunshine.
Advertisements

A Falling Star

Yesterday has left you forever

Every memory with you is something that money can’t buy. It is too precious that it can’t be replace.

It’s like the wind. You can’t see it but you can feel it.

Someone said love means letting go…

Andak, you will always be in our heart. Never will fade away.

*Al-Fatihah*

bila saya outing??

hmm..banyak nak cerita kalau topic ni yg jadi pilihan. bila saya outing?? rasenye remaje2 sekarang ni banyak habiskan mase dekat shopping complex. saye pun macam tu jugak. rasenye macam semua orang same je..huhu. tapi ye la kan..laen orang laen citarase. macam saye lebih suke ke shopping complex kalau nak beli barang2 macam baju, seluar, bags, etc. tapi takde la sampai kalau nak beli barang2 macam tu mesti ke shopping complex jugak. boleh je kalau ke tempat2 macam uptown, petaling street, jalan TAR dan sewaktu dengannya. saye takde memilih sangat pun. janji selesa dan affordable utk saye. buat ape pegi tempat mahal2 and yet takde duit. tak ke buang mase namenye? buang tenage satu hal..

My top 5 t-shirts from :

  1. Nichii
  2. t’z factory
  3. Dorothy Perkins

My top 3 jeans :

  1. Disney
  2. Giordano
  3. t’z factory

My top3 shoes:

  1. Caper
  2. Vamp
  3. FILA

My top 3 bags :

  1. Converse
  2. Converse jugak
  3. aguis

My top 3 perfumes :

  1. The Body Shop
  2. Ralph Lauren
  3. Women of Earth

sejak dah nak dewase siket ni makin besar pulak selera shopping saye. next outing saye nak shopping ape ye? huhu..kasut kot. saye teringin nak kasut dari VINCCI (ade sape2 nak belanje? kui3…) . saye nak jam tangan jugak. hari tu saye dah jumpe jam swatch tapi saye tak suke designnye. cume warne yang menepati citarase saye. bile saye berkenan pada jam laen pulak, warnenye tak kena dengan selera saye. jadi bile nak dapat jam idaman ni? saye sangat suke jam by FOSSIL. other than that, i’m craving for a new bag from fossil also. hari tu dah jumpe dekat ipoh parade tapi mase tu takde duit. hahaha..jadi boleh tengok saje.

at least one for my collection
i want you so bad

ade dulu seorang kawan saye cakap saye fussy. mase tu nak pilih baju for dinner. hahaha..last2 i choose something yg very earth color but yet suits me. and that baju is my mom’s. it is still in a very3 good condition. rindu nak pakai baju tu lagi tapi tak tau la bile. this coming april i’m going to have an annual college dinner. bulan 1 belom habis dah berangan baju ape nak pakai. anda sangat poyo aqilah! tapi bukan la obsess sangat pun. setakat terlintas je pastu dah tak fikir lagi. cume i thought of wearing something green. will figure it out later.

inila saye. takde la tau sangat pasal fashion2 ni. cume ape yg suits my taste n me myself comfortable with. setakat pakai t-shirt + cardigan, jeans and sneakers, that would be just enough. i love simple things. so, let’s be simple. facial wash i pun SIMPLE tau.

it’s S.I.M.P.L.E =)

i guess my next outing will be Mid Valley je kot. next2 outing nak try Sunway Pyramid or One Utama.

“awak……awak boleh teman saye kan?”

mesti boleh. sebab awak tak suke saye keluar sorang2. awak mesti nak ikot mane saye keluar.

sayang awak!

PART I

seronok bile ade teman. teman yg akan jage kite spenuh hatinye. itukah ape yg saye rase? seronok3..(versi ipin) hehehe..kadang2 orang cakap jangan bagi harapan sangat. tapi saye sangat yakin dengan die. die sayang saye. saye juge sayang die. sayang sangat!! dari dulu sampai sekarang die tetap pilih saye. walaupon saye pernah ade beberape pilihan tapi die tetap pilih saye. die tetap tunggu saye. awak… saye sangat sayang awak.

siape awak??

awakla pemilik “cincin berbatu tiga”

saye.sayang.kamu

bile saye jumpe awak saye rase hepi. lebih hepi dari pilihan saye sebelum ini. tapi ade betol ape yg orang cakap. bile hati dah suke semue pun indah saje. kui3…tapi saye memang selesa dan senang bile dengan awak. awak sangat faham saye. walaupon kadang2 saye sangat manje dan mengade2 tapi awak cool je. awak tau tak..bile saye jauh dari awak saye selalu ingat awak. kite jaoh tapi awak dekat di hati saye. inila pertame kali saye bagitau macam ni dekat public. sebelum ni saye ingat biarla kite je yg tau..tapi saye dah tukar fikiran. hahaha…saye tau kadang2 saye nakal. suke sakat awak, suke buli awak (ye ke??), suke kenekan awak..tapi awak tak pernah kecik ati sebab awak tau saye bergurau dengan awak.

bile awak jaoh saye rindu awak. saye nak awak selalu dekat dengan saye. supaye saye dan awak tak jaoh lagi. bile kite akan jumpe lagi? minggu lepas birthday saye. awak wish saye, saye berbunge2. rase indah sangat mase tu. walaupon tiap2 tahun saye tak dapat hadiah dari awak saye OK je. ape yg penting?? k.e.r.j.a.s.a.m.e..hehe..bukanla..ape yg penting hati awak untuk saye. sayang awak untuk saye. itula yg penting! saye nak bagitauĀ  awak. saye sangat2 sayang awak. walaupon kadang2 awak rase macam saye masuk air, saye lemas ke..tapi sebenarnye itula saye. sebab saye dah sayangkan awak sepenuh hati saye.

saye tunggu awak. awak berusahe ye?! saye akan sentiase sokong awak. kadang2 bile kite borak2, ade perkataan yg awak tersilap atau tersalah sebut, saye akan betolkan. awak akan senyum saje dan cakap “hehe..ye ke?”..tapi awak tau saye bukan nak malukan awak. awak tau saye betolkan supaye awak tau. kadang2 saye pun ade salah sebut jugak dan awak betolkan saye. awak ajar saye banyak bende. awak sangat ambik berat pasal diri saye. tiap kali kite keluar same2 awak akan jage saye. awak selalu pesan “jage diri baek2 tau. saye sayang awak.” dan saye akan angguk dan senyum pade awak. sayang..

saye selalu bebel kat awak saye gemok. tapi awak cakap “xpe..saye tetap sayang. tapi jangan sampai ‘comel’ sangat.” dan saye akan ketawe. awak pendengar setia saye. kalau awak tak ade saye akan rase sangat sunyi. hari tu awak bagitau saye awak kene pegi jauh nanti sebab awak involve dengan amazing race. i wonder how my life would be. saye tak nak fikir sekarang. nanti saye nanges. saye tak mahu fikir. banyak bende yg saye suke tentang awak.

we shared our cup of long black coffee

our chocolate mud - love it!

i'm loving you anyway

it's the way you make me feel

saye agak masuk air hari ni. sebab tu saye cerite semuanye. saye nk bagitau awak.

saye. sayang. awak. banyak2. sangat. =)