tenggelam timbul

Dah lama sangat blog ni a.k.u. tinggalkan. Macam orang tanam pokok bunga jugak. Tapi agaknye kalau blog ni macam pokok bunga, dah selamattt.. Menulis blog ni sekadar mengisi masa lapang. Ikut mood sebenarrnya. Kadang2 kalau ada masa pun, mood takde tak gune jugak. Setelah sekian lama la tinggalkan blog ni, baru sekarang ada rasa nak menjengah. Malam ni baru betul2 ada perasaan nak menulis sesuatu.

Pagi tadi lepas solat Subuh, tak terasa nak lelapkan mata pun. Jadi, a.k.u. ambik keputusan untuk surf internet. Tiba2 hati ni macam terusik (wahh..terusik gitu! ecehhh..). a.k.u. bukak 1 blog ni & terbaca a few entries yang sweet & buatkan a.k.u. nak terus membaca. Blog tu adalah blog kakak kawan a.k.u. Bila baca 1 post ni, terasa seronok jugak ada adik..tak kira la adik lelaki atau perempuan. Janji namanya ‘A.D.I.K = ADIK’.. Kakak tu cerita pasal kerenah dan kerinduan die pada adik2. Terserlah sungguh jiwa kekakakkan die pada adik2nya.

Tapi a.k.u. ada ramai adik sedara yang rapat. Jadi, merasa la jadi kakak pada mereka2 ni. Bila cerita pasal adik2, teringat pula Hari Raya. Dah tak lama lagi dah. Malam ni dah masuk 26 Ramadhan. Cepatnya masa berlalu…pejam celik dah nak raya. Lepas raya ada pulak event besar kat rumah nanti. Nak tau?? Hujung tahun ni, abang yang sulung nak melangkah ke alam perkahwinan. Hmm… masa kecik2, selalu cakap kat kawan2. ‘Bile la kite nak besar erk? Boley keje, mase tu ade banyak duit..’ Tapi hakikatnya bila Abg Nol nak kawin tak lama lagi, rasa macam tak percaya pulak. Walau pun Abg Nol & a.k.u. beza umur hampir 11 tahun tapi rasa ‘Eh…Abg Nol dah nak kawin ke? a.k.u. pun dah makin tua la ni kn?? Ha3.’

Cakap pasal perkahwinan, ada banyak lagi perkara yang belum settle utk wedding Abg Nol. Kena bukak 1 file special utk die. Ish3…bunyi macam hebat gile je. Tapi memang banyak pun yang nak dibuat.

Tak kesah laa..apa yang penting sekarang, kena fikirkan pasal nak kemas rumah dan buat apa2 yang patot utk Hari Raya yang tinggal berapa hari je lagi ni.

Kepada sape2 yang baca blog ni (kalau ada laa..), a.k.u. nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN


p/s : Teringat celoteh bersama Qatrun “Maaf Zahir & Qatrun”

Advertisements

letter for you

This post might be slightly different to me. Yeah…I’ve got post in English before but that is not the difference. When i first create this blog, the reason is not to share my personal here. But sometimes writing can help me to release my pain that i feel deep within. Words are too spontaneous. Maybe i should just go back to the days when i first know you.

Dear you,

What are we? Who are we? Where are we? Why we always tend to have complication? This is not what we want to but this is what happened. I’m sick of discussing things which is the same. Sooner or later, we’ll get tired. Please…understand me. You know how i feel. You know what i want, what we want.

You would not comprehend. Even i surprise myself.

Dear you,

Please be my rainbow. I don’t want you to be raindrops from the sky. You’re not just a friend to me. You’re more than that. How am i supposed to tell you that you’re more than anything i could describe? You’re my poison. You’re my cure. Sometimes what i expected from you is not what you did. But i know that men are always like that. They will not notice until you tell them the truth. How i wish you touch my with your care, caress me with your love and hug me with your understanding.

I need to be cured. Would you be my prince?

Dear you,

Love does not ask why. It speaks from the heart and it never explain. Love does not think twice. It comes all at once.

Do you remember the first time we met?

Do you remember the first time we look into each other’s eyes?

Do you remember what our first word is?

Do you know what the first feeling we have towards each other?

Dear you,

How i wish i could turn back time. How i wish you can read my mind. Whatever reasons to live that i have my place is always beside you.

I don’t want to lose you now.

PART II

kite maseh lagi dalam fasa mengenal hati budi. kite bermula sebagai kawan dan sekarang kite dah melangkah setapak ke depan. kite bukan lagi kawan sahaje. kite adalah teman rapat yg akan bercerita dan kongsi ape sahaje. saye tahu perjalanan kite maseh panjang dan kite tak tahu ape yg tunggu kite di depan sane. walau ape pon kite perlu berdoa supaye ape yg kite hajatkan akan termakbul. bile Allah campakkan rase sayang itu dalam hati saye, ianya bercambah dan tumbuh dengan sempurna. malah cukup sempurna.

awak ade saye. saye ade awak.


meant for each other

ape yg boleh saye katekan..saye sangat sayang awak. dan kali ni saye tak main2 atau bergurau lagi. tapi tidak ade pasangan dalam dunia ni yg tak pernah berbalah, bermasam muke, bertelingkah. begitu juge kite. maaf. kadang2 saye bad mood dan awakla mangse saye meluahkan ketidakpuasan hati. saye cube kawal sedaye mungkin tapi tewas dengan perasaan sendiri.

this L.O.V.E

kalau awak bace post ni, mungkin tak sepanjang post sebelum ni. kenape?? sebab saye post ini pade jam 4.19 a.m. saye tak dapat lelapkan mate jadi saye ambil keputusan untuk tulis ini. you’re like a gift from God above. you shower me with your love and cares. you taught me to love and to be loved. you’re the air that i breath, all over and inside of me. eceh…jiwang le pulak. takpe2..dengan awak juge. skrip rasmi awak..”bukan orang laen..” hanye awak yg pandai gunekan intonasi tu. tapi kadang kala awak tegas dengan saye. contohnye, bab makan. awak sangat tak suke saye makan lewat. awak cakap..”nanti perot tu masuk angin macam mane?”.

p/s : you are my sunshine.

PART I

seronok bile ade teman. teman yg akan jage kite spenuh hatinye. itukah ape yg saye rase? seronok3..(versi ipin) hehehe..kadang2 orang cakap jangan bagi harapan sangat. tapi saye sangat yakin dengan die. die sayang saye. saye juge sayang die. sayang sangat!! dari dulu sampai sekarang die tetap pilih saye. walaupon saye pernah ade beberape pilihan tapi die tetap pilih saye. die tetap tunggu saye. awak… saye sangat sayang awak.

siape awak??

awakla pemilik “cincin berbatu tiga”

saye.sayang.kamu

bile saye jumpe awak saye rase hepi. lebih hepi dari pilihan saye sebelum ini. tapi ade betol ape yg orang cakap. bile hati dah suke semue pun indah saje. kui3…tapi saye memang selesa dan senang bile dengan awak. awak sangat faham saye. walaupon kadang2 saye sangat manje dan mengade2 tapi awak cool je. awak tau tak..bile saye jauh dari awak saye selalu ingat awak. kite jaoh tapi awak dekat di hati saye. inila pertame kali saye bagitau macam ni dekat public. sebelum ni saye ingat biarla kite je yg tau..tapi saye dah tukar fikiran. hahaha…saye tau kadang2 saye nakal. suke sakat awak, suke buli awak (ye ke??), suke kenekan awak..tapi awak tak pernah kecik ati sebab awak tau saye bergurau dengan awak.

bile awak jaoh saye rindu awak. saye nak awak selalu dekat dengan saye. supaye saye dan awak tak jaoh lagi. bile kite akan jumpe lagi? minggu lepas birthday saye. awak wish saye, saye berbunge2. rase indah sangat mase tu. walaupon tiap2 tahun saye tak dapat hadiah dari awak saye OK je. ape yg penting?? k.e.r.j.a.s.a.m.e..hehe..bukanla..ape yg penting hati awak untuk saye. sayang awak untuk saye. itula yg penting! saye nak bagitau  awak. saye sangat2 sayang awak. walaupon kadang2 awak rase macam saye masuk air, saye lemas ke..tapi sebenarnye itula saye. sebab saye dah sayangkan awak sepenuh hati saye.

saye tunggu awak. awak berusahe ye?! saye akan sentiase sokong awak. kadang2 bile kite borak2, ade perkataan yg awak tersilap atau tersalah sebut, saye akan betolkan. awak akan senyum saje dan cakap “hehe..ye ke?”..tapi awak tau saye bukan nak malukan awak. awak tau saye betolkan supaye awak tau. kadang2 saye pun ade salah sebut jugak dan awak betolkan saye. awak ajar saye banyak bende. awak sangat ambik berat pasal diri saye. tiap kali kite keluar same2 awak akan jage saye. awak selalu pesan “jage diri baek2 tau. saye sayang awak.” dan saye akan angguk dan senyum pade awak. sayang..

saye selalu bebel kat awak saye gemok. tapi awak cakap “xpe..saye tetap sayang. tapi jangan sampai ‘comel’ sangat.” dan saye akan ketawe. awak pendengar setia saye. kalau awak tak ade saye akan rase sangat sunyi. hari tu awak bagitau saye awak kene pegi jauh nanti sebab awak involve dengan amazing race. i wonder how my life would be. saye tak nak fikir sekarang. nanti saye nanges. saye tak mahu fikir. banyak bende yg saye suke tentang awak.

we shared our cup of long black coffee

our chocolate mud - love it!

i'm loving you anyway

it's the way you make me feel

saye agak masuk air hari ni. sebab tu saye cerite semuanye. saye nk bagitau awak.

saye. sayang. awak. banyak2. sangat. =)